maanantai 8. heinäkuuta 2013

Agirotu 2013

Viikonloppuna kisattiin Rokin kanssa Ylöjärvellä Agirodun merkeissä. Perjantai taisi olla vuoden sateisin päivä Tampereen seudulla ja se näkyi... http://yle.fi/uutiset/ukkossade_nosti_tulvat_kadulle/6721329
Perjantain ensimmäisellä radalla koira karkasi hyppysistä heti kolmos esteellä ja tuloksena hyl. Vedettiin rata kuitenkin loppuun kunnialla. Toisen radan rataantutustumisen aikana, vettä tuli aivan mahdottomasti ja radan pohja alkoi pehmetä ikävästi. Tällä radalla päästiin onnekkaasti kepeille asti, jolloin koira haki väärän välin ja loppujen lopukis pujotteli väärään suuntaan. Roki hieman liukastelin radan aikana ja myös oma liikkuminen kärsi kun en uskaltanut kunnolla juosta märän ja liukkaan pohjan takia. Ennen viimeistä rataa kentälle oli muodostunut pieni muotoinen järvi ja oli pakko pohtia uskaltaako startata lainkaan. Mikään ei ole sen arvoista, että rikkoo tyhmyyttään koiran tai itsensä. Päätin, että radalle mennään sillä tiesin, että pystyn himmaamaan omaa ja koiran liikkumista tarpeeksi. Radalle menon kanssa tuli hieman kiire sillä poisjääntejä oli sen verran, että en huomannut oman vuoron lähestymistä. No tämä sopi meille, juosten radalle! Suoritimme A-radan hölkäten, lätäköiden yli loikkien nolla-tuloksella -2,05 etenemä 3,7m/s sij. 9/70.

Lauantaina ensimmäisenä oli vuorossa Finish Open-karsintarata. Rata oli varsin mukavan oloinen ja lähdimme suoritukseen luottavaisesti. Muurilla en mitä ilmeisemmin kertonut koiralle minne pitää mennä, sillä Roki kurvasi vasemmalle kun minä meni oikealle. Onnekkaasti ei kuitenkaan mitään sen kummenpaa virhettä muuta kuin ylimääräinen mutka. Puomin ylösmenokontktilta napsahti kuitenkin vitonen, joten finaali jäi tällä kertaa haaveeksi. Ylimääräisestä kaarroksesta huolimatta vauhti oli kohdillaan, tulos 5 -8,32 etenemä 4,44m/s sij. 53/160. Ilman vitosta aika olisi riittänyt finaaliin. Illan radalla tapahtui kummia ja koiran ampui heti lähdössä muurille vaikka mielestäni oli vähintäänkin oikeassa paikassa tekemässä oikeaa ohjausliikettä. Radan jälkeen kyselin, josko jollakin olisi joku selitys tapahtuneelle, mutta kaikki vain levittelivät käsiään. Rokilla nyt vain oli oma mielipide asiaan. Noh nopea rata muuten ja hjuva fiilis.

Sunnuntaina vuorossa oli enää joukkueviesti. Meidän lisäksi joukkueessa olivat Jonna ja Tyyne sekä Johanna Ksiin ja Hopan kanssa. Kaikki koirakot selvisivät kunnialla radasta ja Rokille ja Tyynelle kirjattiin nolla-tulos. Joukkueen lopulline sijoitus 18/50.


Erityisen mukavaa viikonlopussa oli saada Roki leikkimään kunnolla ennen radalle menoa, tämä näkyy aina heti vauhtina ja hyvänä fiiliksenä.

Ensivuonna taas Janakkalassa! Ehkä myös Ramporamponen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti