maanantai 27. helmikuuta 2017

Tähtijatkis 2 ja havaintoja kastraatti-koirasta

Rampo kastroitiin viime viikolla, joten Roki on aksannut kahden koiran edestä. Jatkuvat eturauhasvaivat ja selkäkivut olivat syynä Rampon toimenpiteeseen ja jo nyt näyttäisi toimenpiteellä olevan huomattavia positiivisia vaikutuksia. Maaninen lelun kanssa riehuminen ja astuminen on jäänyt pois ja vielä jouluna niin ihanalle tuoksunut sukulaisten leikattu uros sai eilen olla ihan rauhassa.


Tötterökuuri oli selkeästi vaikeinta Rokille... Rampoa ei haitannut tuon taivaallista ylimääräinen megafoni pään ympärillä.


Viikkotreeneissä on muistuteltu itselle, että kokeneenkin koiran kanssa tietyt perusasiat on syytä olla hanskassa. Ts. muistetaan vaihdella sitä palkkaa lelujen ja namien välillä niin porokoiran moottori pysyy kuumana. Ja kyllä,Roki osaa kepeille vaikka mitä nuutituksia ja päällejuoksuja, mutta pidetään hommat myös välillä helppona ISOLLA palkalla niin herra malttaa tehdä haastavammatkin kuviot joka kerta vauhdilla loppuun asti.

Lauantaina Tähti-leirillä keskityttiin Keskittymiseen ja tuumattiin koirien linjoja. Tekniikkatreenissä laitettiin ensin radalle nauhoin arveltu koiran linja ja sitten testattiin oliko ohjaajalla mitään käryä missä mennään. Ihmisnuolen ja puolivalssin linjat osuivat aika kivasti, mutta niiston kuvittelin todellisuutta tiukemmaksi. Video hidastuksista myös hienosti näki miten myöhässä sitä taas oli.

Ratatreenissä harjoiteltiin ennen kaikkea leijeröintiä, mutta jännästi minulle vaikeinta oli takaakierto... MUISTA oma paikka on siinä riman keskikohdalla ja rintamasuunta auki koiralle niin hyvä tulee. Roksu hanskasi leijeröinnit vakuuttavasti ja onnistuttiin rytmittämään pitkä suora niin, että koira haki itsenäisesti hypyn päädystä, jolloin saatiin leijeröityä kaareva putki väliin. Hyvä Roki!

En lauantaina kisataan Takuilla pari rataa. Keskitytään omaan tekemiseen ja tavoitellaan flow-tilaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti